30 minutter
2 timer
Høj
3 portioner
LYNSYLTEDE RØDLØG (skal stå på køl 1-2 timer)
1. Varm 1/2 L vand med 200g sukrin, 1/2 tsk. havsalt og 1/2 L æblecidereddike, til sukkeret er opløst.
2. Læg rødløg i et glas, og hæld den varme væde over. Luk glasset og lad det køle et par timer.
SALATEN
1. Varm ovnen op til 220 grader. Brun flankesteaken i 1 spsk. olie, krydr med salt og peber.
2. Læg steaken i et ovnfast fad, og sæt i ovnen i 12 minutter, og lad den herefter trække i ca. 15 minutter, inden du skærer den i tynde strimler.
3. Snit spidskålen fint.
4. Skræl mangoen og skær den i gode firkanter.
5. Rist sesamfrøene på en varm og tør pande til de tager farve.
6. Hæld saften fra 1/2 citron over ærterne, tilsæt lidt salt og peber, og lad dem trække lidt.
7. Skræl gulleroden, og skræl den skrællede gullerod i tynde strimler.
DRESSINGEN
1. Hak chilien fint.
2. Rør limesaft/citronsaft, chili, brun farin, fishsauce, sammen med lidt salt og peber, og lad den trække lidt.
ANRET:
Hæld væden fra rødløgen, og bland det hele sammen. Pynt med de ristede sesamfrø og evt. koriander.
RART AT VIDE:
Salaten er med inspiration fra Salattøsen. Sammensætningen af smagene og teksturene fungere helt vildt godt, og det kan sagtens fungere som en hovedret, eller hvis der er gæster.
Næringsindhold:
Ca. 500kcal per portion
Ca. 40g protein per portion
NB:
Du kan finde sukrin inde under special produkter. Det er en lidt sødere version af sukker, og så indeholder det ingen kalorier. Det er ikke noget man bruger så ofte, men har ligesom andre lignende produkter en lang holdbarhedstid, så det er rart at have i skabet til at bruge i ny og næ.
De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋
Helt GRATIS!