Min Fars Æggekage

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedningstid

10 minutter

Mæthed i forhold til kalorier

Høj

Ingredienser

4 portioner

  • 15 æg
  • 10g smør
  • 2dl skummetmælk
  • 6 skiver Schulstad kernegrov (eller et stykke i samme størrelse)
  • 150g fedtreduceret cocktailpølser fra Rema 1000 (150g per pakke)
  • 125g kalkun bacon i skiver
  • 125g tomater
  • Purløg

Sådan gør du

Min fars æggekage er perfekt til en hyggelig frokost eller en god aftensmad. 
Den er revideret en smule og lavet lidt mere kalorielet end den traditionelle, og god høj i protein. 

1. Steg kalkun bacon på panden i 10g smør. Når du vender baconen, tilføjer du pølserne, så de også bliver brunet. 
2. Klæk de 15 æg ud i en stor skål, tilføj mælk, salt og peber, og pisk det godt sammen. 
3. Tag bacon og pølser af panden, og hæld æggemassen på. Varmen skal være middel – høj.  Lad den få lov til at sætte sig, og så tager du en spartel, stikker til bunden af panden, og løfter op i æggekagen, så væsken kommer fra toppen og ned. Gør det forsigtigt over det hele, og med jævne mellemrum, til det meste af massen er fast. 
4. Pynt ny æggekagen med bacon, pølser, tomat og purløg, og server oven på 1,5 stk. rugbrød per portion. 

Indhold per portion: 
ca. 500kcal
ca. 40g protein

Copyright Schandorffitness.dk

Få mine lækre opskrifter

De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋

Helt GRATIS!