Brun oksekødet i en stor gryde med 1 dl vand, og tilføj salt og peber.
Skær løgene i tern, riv 200g gullerod, mos de 5 fed hvidløg og skær sellerien i passende stykker, og tilføj det hele til gryden.
Tilføj nu tomatpure, og lad det svitse lidt af.
Tilføj nu de 3 dåser tomat, rør rundt, og lad det simre i minimum 5-10 minutter, inden du smager det til med salt og peber.
Tag nu dit ildfaste fad, og byg lasagnen op. Start med 1 lag kødsovs, herefter 4 lasagnepladder, mornaysauce, og kød igen. Der er 12 pladder, det skulle passe med 3 lag (alt efter størrelsen på dit ildfaste fad).
Slut af med et lag kødsauce (dvs. 4 lag kød og 3 lag lasagnepladder), inden du topper med revet ost.
Stil den i ovnen i 30-35 minutter.
Riv nu de sidste 800g gulerødder, og de 2 æbler. Kom det i en skål, og hæld ribssaften ud over. Vend det et par gange, så saften kan trække lidt ind.
Når du tager lasagnen ud, så lad den hvile i minimum 15 minutter, inden du serverer lasagnen sammen med råkostsalaten.
Du kan undlade sellerien, men den giver en rigtig frisk smag. Er du glad for den friske smag, så må du gerne bruge 200g, i stedet for de 100g.
Næringsindhold per portion: Ca. 500kcal Ca. 41g protein