15 minutter
30 minutter
Lav
2 portioner
Denne mængde passer til et lille ildfast fad i ca. 20x14cm. Vil du have en større kage, laver du naturligvis bare dobbeltportion eller mere. Del kagen op i stykker så det passer med halve eller hele portioner når du er færdig, og så kan den også fryses.
1. Tænd ovnen på 190 grader.
2. Start herefter med at skrælle den søde kartoffel, skær den i små stykker, og sæt dem i kog.
3. Når kartoflerne er møre, hælder du vandet fra og hælder dem i en skål. Her moser du dem med en gaffel, og tilføjer havregryn, kokosfibermel, proteinpulver, sukrin sukker, kanel, nellike, natron og rører det godt sammen.
4. Smelt smørret og tilføj til massen sammen med kokosmælk og æggevider, og rør det sammen til en bliver til en fin dej.
5. Hæld nu massen i et ildfast fad med bagepapir og bag den i 25-30 minutter ved 190 grader.
6. Nu er kagen i ovnen, så det er tid til at lave glasur. Hæld instant kaffe op i ¼ dl kogende vand og mix det sammen.
7. Hæld nu sukrin melis, rå kakao, og viniljepulver i en skål, tilføj kaffen og rør det sammen. Hvis glasuren er for tyk, kan du tilsætte extra kogende vand, men gør det i små mængder.
8. Tag kagen ud af ovnen når den er færdig, og lad den køle af. Hæld nu glasuren over og lad den størkne i ca. 10 minutter.
På linket i Kosttilskud & Specialprodukter (HelseHelse), kan du købe sukrin (sukker) og sukrin melis, og jeg køber oftest også kokosfibermel derinde, men det kan også fås i supermarkeder.
Resten af varerne kan fås i de fleste supermarkeder, og når det først er købt én gang, er der til en del omgange, i hvert fald med de tørre produkter.
Næringsindhold per portion:
Ca. 500kcal
Ca. 30g protein
De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋
Helt GRATIS!