Frikadeller med persillesovs

Forberedelsestid

15-20 minutter

Tilberedningstid

20 minutter

Mæthed i forhold til kalorier

Mellem - høj

Ingredienser

6 portioner

  • 800g hakke svinekød 6-10%
  • 1kg kartofler
  • 2 mellem gulerødder
  • 350g blomkålsris (svarer til en pose i Rema1000)
  • 2 mellem løg
  • 400ml skummetmælk
  • 8 spiseskefulde (á 15g) Maizena jævner
  • 1 terning grøntsagsbullion
  • 2 gode håndfulde persille
  • Syltede rødbeder
  • 2 spsk. olie

Sådan gør du

  1. Skræl evt. kartoflerne, og sæt dem til at koge med et drys salt. 
  2.  Skræl løg og gullerødder, og riv det fint på et rivejern. 
  3. Tag en skål, og bland svinekød sammen med løg, gullerødder, blomkålsris, salt og perber. 
  4. Når farsen er i en ensartede masse, starter du med at forme frikadellerne. 
  5. Hæld olien på en pande, og steg frikadellerne ved mellem varme. 
  6. Kog 600ml. vand op, og rør bullionterningen ud i vandet, så det opløses. 
  7. Hæld nu mælk og bullionvandet i en gryde og bring det i kog. 
  8. Tilføj Maizena lidt ad gangen, mens du rører rundt, til du får den ønskede konsistens (burde være ved 7-8 spsk. Maizena).
  9. Smag sovsen til med salt og peber. 
  10. Tilføj persillen. 
  11. Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra, og serveres sammen med frikadellerne, persillesovsen, og lidt syltede rødbeder eller andet grønt efter ønske. 
Næringsindhold per portion: 
Ca. 500kcal 
36g protein
 
NB: 
Med ca. 80 kalorier per 100g, er kartoflen blandt de absolut mest mættende fødevarer per kalorie! Så glem alt om at kartofler skulle være skidt for vægttab, de er super gode, sammen med en varieret kost. 
Copyright Schandorffitness.dk

Få mine lækre opskrifter

De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋

Helt GRATIS!