- Skræl evt. kartoflerne, og sæt dem til at koge med et drys salt.
- Skræl løg og gullerødder, og riv det fint på et rivejern.
- Tag en skål, og bland svinekød sammen med løg, gullerødder, blomkålsris, salt og perber.
- Når farsen er i en ensartede masse, starter du med at forme frikadellerne.
- Hæld olien på en pande, og steg frikadellerne ved mellem varme.
- Kog 600ml. vand op, og rør bullionterningen ud i vandet, så det opløses.
- Hæld nu mælk og bullionvandet i en gryde og bring det i kog.
- Tilføj Maizena lidt ad gangen, mens du rører rundt, til du får den ønskede konsistens (burde være ved 7-8 spsk. Maizena).
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Tilføj persillen.
- Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra, og serveres sammen med frikadellerne, persillesovsen, og lidt syltede rødbeder eller andet grønt efter ønske.
Næringsindhold per portion:
Ca. 500kcal
36g protein
NB:
Med ca. 80 kalorier per 100g, er kartoflen blandt de absolut mest mættende fødevarer per kalorie! Så glem alt om at kartofler skulle være skidt for vægttab, de er super gode, sammen med en varieret kost.