Fast Food Take Away

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedningstid

0 minutter

Mæthed i forhold til kalorier

mellem

Ingredienser

1 portion

Sådan gør du

NB: For mange vil det her være grænseoverskridende i starten, fordi man ikke forbinder fastfood med vægttab og sundhed. Har du det sådan, er det helt fint, og så venter du bare + der er ingen der nogensinde siger at du skal vælge det her.

—————————————————————————

Jeg kommer her med et par forslag til take away, som du sagtens kan benytte dig af i ny og næ, derhjemme eller måske på farten. 
Det er klart at det her skal ikke være det eneste din kost består af, men næringen er slet ikke så dårlig som mange gør det til. Til gengæld kan forståelsen hjælpe til at man kan slappe lidt mere af med maden, og gøre det nemmere at tabe sig og holde vægten. 

Læg mærker til at nogle af portionerne indeholder tættere på de 600kcal end de normale 500kcal der er i retterne. Igen er det her ikke noget du spiser hver dag, kommer det slet ikke til at have nogen betydning. 

“Jamen jeg slå jo bare en bøvs og så er jeg sulten igen Kenneth”. Jeg ved man ofte siger det, men læg lige mærke til din mæthedsfornemmelse – det er slet ikke så galt igen, hvilket proteinniveauet også fortæller lidt om. 

 

Mc Donalds: 

Big Mac: 503kcal og 26g protein.
Quater Pounder: 521kcal & 32g protein. 
McFeast : 594kcal & 36g protein. 
Grov Feast: 589kcal & 37g protein.
McBacon: 428kcal & 25g protein. 
9 McNuggets: 398kcal & 25g protein + ca. 50kcal for 1 McNuggets dip.
Homestyle Kylling Bacon: 574kcal & 31g protein. 

SunSet:

California Chicken Bacon Burger: 586kcal & 40g protein 
California Chicken Burger: 526kcal & 34g protein. 
Classic Chicken & Bacon Grilled Sandwich: 528kcal & 29g protein. 
Original burger: 534kcal & 30g protein. 

Bemærk at det er med alm. brød. Vælger du fuldkornsbrød mætter det en smule mere, men du ligger også ca. 100kcal oveni. 

 

Burger Shack:

Shack Burger: 590kcal & 27g protein. 
Shack Chicken Burger: 550kcal & 25g protein. 
Shack Veggie: 574kcal & 36g protein. 

Pizza fra pizzamanden: 

En pizza fra pizzamanden indeholder ca. 1200kcal. Det kommer selvfølgelig an på hvad der er ovenpå, men det er en fin tommelfinger regel. 
Når vi herhjemme har lyst til sådan en pizza, så bestille vi blot 1 pizza og deler (mig og min kæreste). Det er ca. 600kcal. per mand. 
Det sjove er, at har jeg spist rigtigt i løbet af dagen, så er jeg faktisk ikke sulten til mere. Nydelsen daler jo flere stykker jeg får, hvilket er helt naturligt. Og samtidig bliver pizzaen mindre varm, og osten stivner – så en halv pizza fungerer rigtig godt i ny og næ. 

————————————————————————–

Der er en generel misforståelse omkring at mad er enten sund eller usund. Virkeligheden er langt mere nuanceret. Er du ude efter et vægttab, så handler det først og fremmest om at ramme et kalorieunderskud over tid. Og vi kan sagtens leve et sundt liv fyldt med energi, og få dækket den næring vi har brug for, trods fastfood. Ikke at det er det eneste din kost skal bestå af. Men hvis vi skal lave en varig ændring, er det vigtigt ikke at udelukke bestemte typer mad, og Take Away har helt sikkert sin plads, hvis du kan lide det. Udelukkelse af den mad man faktisk rigtig godt kan lide, fører til spiseforstyrelser, madstress, body shaming, og yoyo vægt. 

Næringsmæssigt er det slet ikke så tosset som mange går og tror. Husk at undgå at se tingene som sort/hvid, der er en masse nuancer. Der er fint med grønt, protein og lidt af det hele kroppen skal bruge i sådan en burger. Det er også forarbejdet (hvilket rigtig meget mad er), og højt i mættet fedt – alt med måde 🙂 

Husk tager du pommes frites til og en alm. sodavand, så stiger kalorierne betydeligt. Kan du skippe pommes frites, og vælge fx. en light sodavand, så holder du dit kalorieindtag på et rigtig fint niveau. 

 

NB: Shack Veggie er den eneste veganske mulighed her. 

Copyright Schandorffitness.dk

Få mine lækre opskrifter

De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋

Helt GRATIS!