15 minutter
30-40 minutter
Mellem
6 portioner
1. Sæt risene til at koge med en smule salt.
2. Hold 2 spsk. olie i en gryde, og steg løgene i et par minutter ved medium varme til de er let gyldne.
3. Tilsæt hvidløg, 1 rød peber, paprika, chili pulver og spidskommen, og rør godt rundt i yderligere 2-3 min.
4. Tilsæt det hakkede oksekød, salt og peber efter smag, hak det i mindre stykker og rør i gryden til kødet er gennemstegt.
5. Dræn og skyl kidney bønnerne, og hæld det ned i gryden, sammen med de hakkede tomater.
6. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min. Hvis du synes saucen er for tyk, så hæld lidt vand i til du er tilfreds med konsistensen.
7. Steg blomkålsrisen på en pande med et par dl vand ved mellemhøj varme, så vandet roligt fordamper.
8. Tilsæt lidt salt og peber til blomkålene, hæld vandet fra risen, og bland risene sammen med blomkålen, og sluk for varmen.
Tilbehør:
Lav en lille salat, fx. af en hel frisk icebersalat, én agurk og én peberfrugt, og server salaten til den færdige Chilli con carne.
Tilføj evt. kaloriefri dressing hvis du ønsker.
NB: Du må bruge de ris du foretrækker. Der er ikke stor forskel på kalorieindholdet, men mørke og vilde ris har højere fiberindhold end hvide ris, og mætter derfor mere.
Næringsindhold per portion:
Ca. 500Kcal
Ca. 37g protein
De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋
Helt GRATIS!