Cheesecake

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedningstid

120 minutter

Mæthed i forhold til kalorier

Høj

Ingredienser

1/2 portion

  • 100g hytteost
  • 100g Cheasy vaniljeskyr
  • 50g frossen bærsymfoni (eller andre frosne bær)
  • 1,5 Digistive kiks
  • 1,5 blad husblas
  • Evt. lidt sukrin sukker eller citron

Sådan gør du

 1. Opblød 1 blad husblas i koldt vand i ca.10 min i én skål, og opblød ½ blad i en anden skål.
 
2. Kom bærsymfonien i en gryde med lidt vand og sæt det til at simre i ca. 5-10 minutter. Tilsæt eventuelt lidt sukrin og/eller citronsaft imens det simrer– stil herefter til afkøling.
 
3. Hytteost og skyr blendes sammen til en lind masse, så klumperne fra hytteosten er væk (Stay strong skyr med citron kan også bruges, hvis man ønsker det lidt mere syrligt). Smag massen til med sukrin, citron og en lille nip salt.
 
4. Når husblassen er opblødt varmes den i mikrobølgeovn i ca. 15 sek. eller i et vandbad, og piskes herefter i `cheesecake´-massen.
 
5. Knus Digistive kiksene.
 
6. Når bærsymfonien er udkogt blendes det hele sammen til en tynd grød. Tilsæt herefter ½ husblas (evt. lidt mere) afhængigt at hvor fast/flydende man ønsker sin topping.
(Man kan også købe en jordbærgrød uden sukker og bruge den i stedet – bærsymfoni giver desserten et mere syrligt tvist, så det er en smagssag)
 
7. Fordel halvdelen af cheesecake massen i bunden af glasset efterfulgt af et lag med kiks, 2. halvdel af cheesecake massen, og til sidst bærsymfonien på toppen.
 
8. Stil glasset i køleskabet i et par timer indtil servering.
 
 
Indhold per halve portion:
Ca. 240kcal
Ca. 24g protein
 
Copyright Schandorffitness.dk

Få mine lækre opskrifter

De er ideelle til vægttab & toning, har en fantastisk næringsfordeling og så er de også et hit hos børnefamilierne 😋

Helt GRATIS!