1. Opblød 1 blad husblas i koldt vand i ca.10 min i én skål, og opblød ½ blad i en anden skål.
2. Kom bærsymfonien i en gryde med lidt vand og sæt det til at simre i ca. 5-10 minutter. Tilsæt eventuelt lidt sukrin og/eller citronsaft imens det simrer– stil herefter til afkøling.
3. Hytteost og skyr blendes sammen til en lind masse, så klumperne fra hytteosten er væk (Stay strong skyr med citron kan også bruges, hvis man ønsker det lidt mere syrligt). Smag massen til med sukrin, citron og en lille nip salt.
4. Når husblassen er opblødt varmes den i mikrobølgeovn i ca. 15 sek. eller i et vandbad, og piskes herefter i `cheesecake´-massen.
5. Knus Digistive kiksene.
6. Når bærsymfonien er udkogt blendes det hele sammen til en tynd grød. Tilsæt herefter ½ husblas (evt. lidt mere) afhængigt at hvor fast/flydende man ønsker sin topping.
(Man kan også købe en jordbærgrød uden sukker og bruge den i stedet – bærsymfoni giver desserten et mere syrligt tvist, så det er en smagssag)
7. Fordel halvdelen af cheesecake massen i bunden af glasset efterfulgt af et lag med kiks, 2. halvdel af cheesecake massen, og til sidst bærsymfonien på toppen.
8. Stil glasset i køleskabet i et par timer indtil servering.
Indhold per halve portion: