Blomkålsrisotto
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
25 minutter
Mæthed i forhold til kalorier
Høj
Ingredienser
4 portioner
- 1kg blomkål
- 1 stk grøntsagsbullion
- 250g champignon
- 3-5 fed hvidløg
- 400g kyllinge brystfillet uden skind
- 1 løg
- 20g mandler
- 100g parmesan
- 40g hakket persille
- 100g risotto ris
- 50g serrano skinke
- 2spsk. smør
Sådan gør du
1. Hak løg og hvidløg fint og sauter i en spsk. smør ved middel/lav varme indtil de er klare. Tag dem af varmen.
2. Rengør svampe skær i grove stykker. Steg ved middel/høj varme i en halv spsk smør. Tag dem af varmen.
3. Skær kyllingfilet i mundrette bidder, krydder med salt og peber og steg i en halv spsk smør til de er gennemstegte. Tag af varmen.
4. I mellemtiden rives et helt blomkålshoved til blomkålsris, mandler hakkes, parmesan rives og Serrano skærs i små stykker
5. I en pande blandes løg/hvidløg, champignon og risotto ris ved middel varme. Lad risene opsuge fedtstoffet et par min og tilføj herefter ca. 3 dl fond. Lad det simre med låg i 10 min. Rør med jævne mellemrum.
6. I mellemtiden steges Serrano på en tør pande indtil gyldnet og sprødt. Steg mangler med de sidste par min.
7. Når risene har simret 10 min, tilføjes blomkålsris, og lad simre 10-15 min til de er møre. Tilføj kylling, Serrano, mandler, persille, parmesan. Vend det hele sammen og krydder med salt og peber.
8. Server med citron skiver.
Velbekomme
Næringsindhold per portion:
Ca. 500kcal
Ca. 42g protein